top of page

Annual National Reading Month Celebration


18 November 2023



Dear SDIMS Families,


Greetings!


I hope this letter finds you well. As we approach the much-anticipated Reading Month Celebration at Studentdesk Integrated Montessori School, we are excited to share the details of our upcoming event scheduled for November 24, 2023, Friday.


Theme: Pagbasa: Pag-asa sa Matatag na Kinabukasan


The theme for this year's Reading Month Celebration underscores the importance of cultivating a love for reading as a foundation for a resilient and empowered future. Reading opens doors to knowledge, fosters creativity, and equips our students with the tools they need to face the challenges of tomorrow confidently.


In line with this, the students are encouraged to share or donate any of their old story books; a portion will be donated at our new library and our chosen beneficiary.


For Nursery & Kinder

​Time

​Activity

​12:00-12:15 (15 mins)

Circle Time

12:15-12:45 (30 mins)

​Storytelling

Preschool- John’s Monstern by Brown Watson

​12:45- 1:15 (30 mins)

​Break Time

​1:15- 1:45 (30 mins)

​Letter Playdough

​1:45- 2:00 (15 mins)

​Group Photo

​2:00-2:15 (15 mins)

​Grooming and Dismissal

For Grade 1 to 3

​Time

​Activity

​8:00- 8:15 (15 mins)

​Flag Ceremony

​8:15- 8:30 (15 mins)

​Game: Word Chain

​8:30- 9:00 (30 mins)

​Storytelling


Grade 1: Working Together by Brown Watson

Grade 2: David and Goliath

Grade 3: Around the World with Max and Lemon

​9:00- 9:30 (30 mins)

​Bookmark Making


Rubrics

Content: 50%

Creativity: 30%

Originality: 20%

9:30- 10:00 (30 mins)

​Break Time

​10:00- 10:30 (30 mins)

​Sharing your Favorite Book

10:30- 10:45 (15 mins)

​Group Photo

​10:45-11:00 (15 mins)

​Grooming and Dismissal

​10:45-11:00 (15 mins)

​Grooming and Dismissal

For Grade 4 to 6

​Time

​Activity

​7:30- 7:45 (15 mins)

​Flag Ceremony

​7:45- 8:00 (15 mins)

​Literary Charades

​8:00- 8:30 (30 mins)

​Spelling Bee

​8:30- 9:30 (60 mins)

​Story Making


Rubrics

Content: 50%

Creativity: 30%

Originality: 20%

​9:30- 10:00

​Break Time

​10:00- 10:30 (30 mins)

​Sharing of Favorite Book

​10:30- 10:45 (15 mins)

​Group Photo

​10:45- 11:00 (15 mins)

​Grooming and Dismissal

We encourage teachers, and students to actively participate in the diverse activities planned for the Reading Month Celebration. Your support is crucial in fostering a reading culture within our school community.


Let us join hands in promoting the joy of reading and instilling in our students the belief that through the power of words, they can build a solid foundation for a promising and resilient future.


Thank you for your continued support, and we look forward to a successful Reading Month Celebration.

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page